120353957_618711755462629_3058860124418871237_n.jpg

Hi.

Welkom op mijn blog. Ik blog over lekker en gezond brood bakken. Geniet van uw bezoek!

Focaccia

Focaccia

Focaccia met olijven, tomaten en kaas

Focaccia was lange tijd een probleemrecept voor mij. Ook al is het een van de favoriete broden van mijn vrouw, dan nog lukte het mij nooit om een deftige Focaccia te bakken.

Meestal was zij te vast of er miste knapperigheid in de korst. Tot dat ik in het boek van Joaquín Llaras gelezen heb dat Focaccia infeite niets anders is dan overgefermenteerd brood dat men probeerde te redden door het in een pan te bakken.

Toen had ik de doorbraak!

Ik maakte van het olijfbrood van vorige week de dubbele hoeveelheid deeg en liet de helft van het deeg gewoon twee uren langer fermenteren dan zou ideaal zijn voor brood.

En presto: Het resultaat heb ik even ontgast door stevig erop te kloppen. Dan heb ik een pan met een royale hoeveelheid olie ingesmeerd en het deeg dan met mijn fingertoppen stippelend tot de rand uitgeduwd. Dan het resultaat met ingredienten na eigen keuze beleggen (olijven, paprika, asperges, tomaten,…) nog een half uurtje laten rijzen en dan in de oven voor een half uur bakken bij 200°C. Klaar is Kees, en het resultaat is subliem lekker!

Bloemen Focaccia

Bloemen Focaccia

Olijvenbrood

Olijvenbrood