120353957_618711755462629_3058860124418871237_n.jpg

Hi.

Welkom op mijn blog. Ik blog over lekker en gezond brood bakken. Geniet van uw bezoek!

Bio-Broodbier "Panem"

Bio-Broodbier "Panem"

IMG_4812.JPG

Van de week was ik volop bezig om te experimenteren met brood-recepten, en veel bakken maakt uiteraard dorst.

Gelukkig vond ik bij de Buurderij deze week een nieuw product in hun gamma, het tafelbier ‘Panem’ van Warmenbol in Aartselaar.

Panem wordt gebrouwen met bio-speltbrood uit circulaire econmie. Ik ken het fijne niet van de ingrediënten, maar ik wil even aan jullie uitleggen dat de Europeëse wetgeving het aartsmoeilijk maakt om oud brood te recycleren. En dat wordt dubbel moeilijk als het om bio-brood gaat.

De wetgever eist dat elke product dat bij de consument terecht komt volledig traceerbaar is. Dat wil zeggen dat men achtervinden kan van welke zak bloem een brood gebakken wordt, van welke molen deze zak komt, en van welke boer deze zak koren komt. Als je bier probeert te brouwen van broden uit 20 verschillende bakkerijen, dan is deze traceerbarheid uiteraard onmogelijk, vandaar dat ik of denk dat het speltbrood is dat volledig voor dit bier gebakken is, of dat het brood is dat nooit in de winkel terecht gekomen is.

Hoe het bier ook gebrouwen wordt: Het is lekker. Het is een tafelbier met 2,2% alcohool en een licht troebele kleur. De schuimkraag is zwak en valt snel in elkaar, zoals dat dikwijl is met tafelbieren. De smaak is niet zoetig, maar eerder hoppig en hartig. Een speciale brood-smaak valt er niet aan te bespeuren.

Het bier drinkt vlot door, en met een prijs van 3,75 EUR voor 75 cl is het niet goedkoop, maar ook niet onbetaalbaar duur. Zeker een lekker bier om in huis te hebben als je een BBQ organiseert en alkoholarm bier uitschenken wil.

IMG_4809.JPG
IMG_4810 2.JPG
Pane di grano duro

Pane di grano duro

Experiment: Brood met koolzaad - Versie 1

Experiment: Brood met koolzaad - Versie 1