120353957_618711755462629_3058860124418871237_n.jpg

Hi.

Welkom op mijn blog. Ik blog over lekker en gezond brood bakken. Geniet van uw bezoek!

Gedachten voor 2021

Gedachten voor 2021

IMG_3404.JPG

InDeBanVanHetBrood.blog blaast nu al 2 kaarsen uit, en ik ben blij hoe deze blog evolueert. In 2019 bezochten 350 mensen deze blog. 2020 waren dat 1300 mensen. Natuurlijk was 2020 een bijzonder jaar, waarin veel mensen verplicht thuis opgesloten waren en op zoek gingen naar een nieuw hobby.

“Sourdough starter” was zo populair dat het zelfs in Reddit’s yearly review opdook… bij Reddit werd 378% meer activiteiten rond desembrood vastgesteld. - de evolutie van deze blog staat dus volledig in lijn met de trend. Brood blijft populair, en zeker als het goed gemaakt is.

Mijn bedoeling is het niet om met deze blog geld te verdienen. Je gaat hier ook niet snel reclame vinden. Mijn bedoeling is om mijn interesse aan goed eten en vooral goed brood met jullie te delen. Mijn bedoeling is het om brood terug de aandacht te geven die dit voedingsmiddel verdient.

Dat kan niet zonder jullie. Als jullie soms of regelmatig brood bakken, geef dan een aan jullie vrienden en buren cadeau. Er is niets zo leuk als eten te delen met mensen. En brood delen is een ouroud teken van verbondenheid. Het latijnse woord voor (mens) met (die ik mijn) brood (deel), cum pane, is de wortel voor woorden zoals “copain”, “compagnion”, “Kumpel” of “company”, om maar een paar te noemen. Goed brood verdient gedeelt te worden!

Wat verwacht ik nu voor 2021? Voor mijn brood-hobby infeite niet veel. Ik denk dat het openbaar leven tot herfst zeker nog plat ligd. Ik heb dus geen mogelijkheid om cursussen aan te bieden of op volksfeesten bakdemonstaties te geven. Mijn blog blijft dus mijn enige manier om jullie over brood te vertellen.

Gelukkig zijn dat al meer dan 1000 mensen geweest die interesse hadden in deze boodschap. Dat is een mooi resultaat voor mij, en maakt mij gelukkig, want ik weet dat ik op de weg naar lekker brood niet alleen ben.

Bedankt aan jullie allen om deel te zijn van deze blog!

 Boerenbrood

Boerenbrood

Duits Landbrood

Duits Landbrood